Okna so enostavno tu. So samo po sebi umeven del našega vsakdana, da jih komaj opazimo. Kajti večinoma jih ne gledamo, ampak gledamo skoznje. Ko pogledamo kozi okno, naše misli potujejo. Vidimo drevo pred hišo, cesto, vrt. Kako se barva listje. Kako spomladi narava spet začne dihati. Kako ljudje prihajajo in odhajajo. Kaj se dogaja v soseščini. Okno je okvir.

Morda se pozimi, ko zunaj škriplje pod nogami in uživamo ob skodelici vročega čaja, zavemo, kako okna doprinesejo k našemu dobremu počutju: uživamo pogled v jasni zimski zrak in prijetno toploto v hiši.

Šele ko gradimo ali renoviramo, se zavemo tehničnih lastnosti okna. Tedaj začnemo razmišljati, kaj vse mora okno nuditi. Odkrivamo podrobnosti, kot so okovje ali tesnila. In odločiti se je treba za material, ki izpolnjuje vse, kar pričakujemo od okna. Na primer – toplotno izolacijo za vsako podnebje – poletje ali zimo.

Plastična okna ustrezajo tem visokim zahtevam in tudi v manjših stvareh olajšajo življenje: Visoko kakovostnih profilov VEKA ni potrebno nikoli barvati, ker imajo posebno gladko površino je tudi temeljito čiščenje lažje. Končno imate tudi še kakšno pomembnejše opravilo, kot je čiščenje oken – enostavno sprostiti se, prebrati kakšno knjigo, resnično uživati.